Bedenkingen bij integratie Alfresco en Moodle 2

Gavin Henrick heeft een video gemaakt over de integratie van Alfresco en Moodle 2. Alfresco is een documentmanagementsysteem wat is gebaseerd op open standaarden. Er zijn twee versies:

  1. Alfresco Community Edition: open source en uitgebracht onder de LGPL licentie
  2. Alfresco Enterprise Edition: open source, maar uitgebracht onder een (dure) commerciëe variant.

Door gebruik te maken van de repository van Moodle 2 kan je vrij gemakkelijk een document importeren vanuit Alfresco in Moodle. Zie ook de video.

Ik heb alleen wat bedenkingen. In het voorjaar werd ik benaderd door een organisatie die bovenstaande koppeling wel zag zitten, want dan hadden ze bijna geen beheer in Moodle, zo was de gedachtegang. Overigens was hun eisenlijst zo hoog, dat de gratis variant van Alfresco niet voldeed en ze tegen zeer hoge licentie- en hostingkosten per jaar aanhikte. Mijn enige vraag was of de cursisten in Moodle zaten te wachten op een hoop documenten om te leren…

We kwamen gelukkig uit op het onderwerp digitale didactiek en het einde van het verhaal was dat de organisatie afzag van Alfresco en met Avetica aan de slag ging met Moodle 2 en Lectora.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 446 andere abonnees