Meerdere Moodle sites op één codebase zonder Moodle 2.2

  • Moodle blog
  • >
  • Meerdere Moodle sites op één codebase zonder Moodle 2.2

Een nieuwe functionaliteit in Moodle 2.2 wordt dat je meerdere Moodle site op één codebase kan draaien. Multi-tenancy wordt dit genoemd. Dan Poltawski’ meldt op zijn blog dat hij al gerealiseerd heeft zonder corehacks. Op LUNS draaien 1000 Moodle sites op één codebase en de 270.000 gebruikers merken er niets van. Op zijn blog staat ook vermeld hoe je de config.php moet instellen als je dit ook wilt configureren.

Ook in Nederland was dit al gerealiseerd. De Moodle sites van Jesus.net, die tegenwoordig door Avetica worden gehost, draaien (bijna allemaal) op één codebase. Kijk maar op de Moodle site WaaromJezusvoorjou.nl, je merkt er niets van dat hier tientallen Moodle sites van over de hele wereld gebruik maken van één Moodle directory.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 398 andere abonnees