Mogelijkheden Moodle en BigBlueButton

Direct contact is één van de krachtigste manieren van leren. Middels e-learning hebben we inmiddels geleerd om op afstand onszelf te ontwikkelen. Hoe kunnen we deze twee krachtige leervormen dan combineren?

BigBlueButton is een webservice waarmee webconferenties gehouden kunnen worden. Vanwege het open-source karakter van het systeem is het mogelijk om de dienst als leeractiviteit in te zetten. Dit markeert de geboorte van de Moodle Plugin.

De plugin kan ingezet worden voor een variatie aan leervormen. Avetica heeft in een voorbeeldcursus drie mogelijke werkvormen neergezet. Deze voorbeelden kunt u in hun Moodle demonstratiesite bekijken.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 398 andere abonnees