Mogelijkheden Moodle en BigBlueButton

Direct contact is één van de krachtigste manieren van leren. Middels e-learning hebben we inmiddels geleerd om op afstand onszelf te ontwikkelen. Hoe kunnen we deze twee krachtige leervormen dan combineren?

BigBlueButton is een webservice waarmee webconferenties gehouden kunnen worden. Vanwege het open-source karakter van het systeem is het mogelijk om de dienst als leeractiviteit in te zetten. Dit markeert de geboorte van de Moodle Plugin.

De plugin kan ingezet worden voor een variatie aan leervormen. Avetica heeft in een voorbeeldcursus drie mogelijke werkvormen neergezet. Deze voorbeelden kunt u in hun Moodle demonstratiesite bekijken.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees