Moodle in België

Moodle in BelgieAfgelopen weekend was ik voor @Avetica een strategische workshop een aantal dagen in België. Eén van de strategische pijlers wordt het aanbieden van e-learning aan een grote groep ondernemers. In de gesprekken tijdens de (Bourgondische) maaltijden heb ik veel gesproken met internetconsultants die de Belgische internetmarkt goed kennen.

Wat blijkt: Moodle wordt nog relatief weinig gebruikt en dat terwijl de budgetten veelal lager zijn dan in Nederland. De webhosting (niet specifiek Moodle hosting) is weer veel duurder en dure SCORM-modules ontwikkelen is ongeveer hetzelfde als het aanbieden van broodjes kroket als lunch aan een Belg…

De laatste jaren zien we (helaas) ook steeds minder Vlamingen op de Moodlemoots die de Ned-Moove organiseert.

In België is er geen Moodle Partner en alleen kleine bedrijfjes bieden hier en daar wat Moodle hosting aan. Moodle is dan vaak één van de open source producten en staat naast Joomla en Drupal in de digitale schappen.

Een bekende Belgische Moodle site is Toll-net. Toll staat voor Technologie ondersteund levenslang leren en is sowieso een goede site voor als je je op het snijvlak van onderwijs en ICT bevindt. Een bekende Moodelaar is Koen Roggemans, die veel werk heeft verzet voor de Nederlandse vertaling van Moodle en thans ‘Translation Coordinator’ bij Moodle.org.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees