Blog

Is Moodle het beste LMS systeem voor professioneel gebruik?

5 september 2011

Moodle blog

Op Youtube is een filmpje verschenen die het professioneel gebruik van het LMS Moodle in twijfel trekt. En dat mag.

Maar mijn eerste reactie is na 2:17 minuten: is dit alles wat ze kunnen vinden? Licenties van verschillende open source programma’s die niet hetzelfde zijn en een flinke lijst met bugs die opgelost moeten worden. En geen goed gebruik van een aantal standaarden (wat overigens niet geheel terecht is…)

Maar het meest opvallend (lees: laag) vind ik dat Moodle voor de massa is en of een Moodlelaar deelgenoot van die massa wil zijn. Waarschijnlijk zit een geïrriteerde Ilias gebruiker erachter, want aan het eind staat hun logo wel erg prominent in beeld. Zullen we eens beginnen over het gebrek aan leervisie van dit onbekende open source LMS systeem uit Duitsland?

Maar goed, bekijk en oordeel zelf.

‘may the best LMS win’…

Tags

 

Comments are closed.