Progress Bar voor Moodle 2

Eén van de meest favoriete blokken in Moodle is waarschijnlijk de Progress Bar. En gelukkig is hij nu ook beschikbaar voor Moodle 2. En dat geeft extra mogelijkheden om leerlingen en cursisten te volgen in combinatie met de activity completion. Met de Progress Bar kan je als docent instellen welke bronnen en activiteiten je wilt volgen via dit blok. Elke student ziet zijn of haar eigen Progress Bar en als docent kan je een overzicht opvragen van al je deelnemers.

Het visuele volgsysteem bestaat uit blokjes, de geselecteerde bronnen en activiteiten, die drie kleuren kunnen aangeven, te weten:

  • Rood: niet voltooid
  • Groen: wel voltooid
  • Blauw: (nog) niet bekeken

Het ligt aan de activiteit welke instelmogelijkheden je hebt. Bij een forum kan je bijvoorbeeld instellen dat de activiteit voltooid is nadat er een forumpost is geplaatst.

Bekijk een (Engelse) demo van 7:31 minuten van Micheal de Raadt. De demo is nog wel voor Moodle versie 1.9, maar het doel blijft hetzelfde.

Installatie van dit blok gaat op de gebruikelijke manier en de downloadlocatie voor Moodle 2 is ook de gebruikelijke.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees