LAMS integratie in Moodle 2

Al sinds 2002 bestaat LAMS, wat staat voor Learning Activity Management System.  Maar zover ik weet, wordt LAMS niet veel gebruikt in Nederland. Toch is het onderwijskundig gezien een erg interessante tool en open source! Maar wat is LAMS dan?

LAMS is a revolutionary new tool for designing, managing and delivering online collaborative learning activities. It provides teachers with a highly intuitive visual authoring environment for creating sequences of learning activities. These activities can include a range of individual tasks, small group work and whole class activities based on both content and collaboration.

Bekijk ook het introductiefilmpje van LAMS.

LAMS kan zelfstandig draaien, maar heeft ook integraties met o.a. Blackboard, Sakai en Moodle. En voor Moodle 2 wordt nu de LAMS module opnieuw gebouwd, want zoals bekend is er onder de motorkap van de nieuwe Moodle versie zoveel veranderd, dat je niet een Moodle 1.x module kan installeren op een Moodle 2.x site.

Het opnieuw bouwen biedt gelijk ook weer voordelen, zoals het oplossen van kleine foutjes en beter gebruikt van de Moodle architectuur. Ook wordt de LAMS module geschikt gemaakt voor Moodle Activitiy Completion en Conditional Activities.

Er is nog geen datum bekend wanneer de module voor Moodle 2 opgeleverd wordt, maar als je wilt testen, kan de installatiehandleiding helpen.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees