Blog

Een boek over de Moodle File Picker

20 juli 2011

Moodle blog

Eén van de grootste verandering in Moodle 2 is wel het nieuwe filesysteem, genaamd de File Picker. Er is al veel over geschreven en gediscussieerd en op Moodle Docs staat ook uitleg. Toch heeft Sue Harper gemeend hierover een boekje van ruim 50 pagina’s te schrijven en deze te verkopen via Lulu (€ 6,99).

En ik denk terecht, want er is veel veranderd. Zo worden de bestanden niet meer per cursus opgeslagen en worden ze versleuteld opgeslagen. Ook koppelingen met andere repositories zijn nu mogelijk. Goed kunnen omgaan met de File Picker kan veel problemen voorkomen, want waar staat ook al weer dat document….

Hieronder kan ook de inhoudsopgave bekeken worden. Handig van Lulu!

Tags

 

2 Comments

  1. Moodle-gebruikers die overstappen naar Moodle 2.0 en ook nieuwe Moodle gebruikers zullen deze korte verhelderende tekst over de Moodle 2.0 File Picker component op prijs stellen. De auteur legt de nieuwe aanpak van het bestandsbeheer in haar eigen woorden uit en met een open oog voor de werkelijke sterktes en zwaktes. Het boekje kan worden gelezen en bestudeerd binnen een uur.

  2. Pingback: Beheer je cursusbestanden zoals in Moodle 1.9 « Moodlefacts.nl Moodlefacts.nl