DAF-filter én Kennisnetfederatie plug-in

Afgelopen zaterdag schreef ik over de verwarring die de beheerdershandleiding van Directe Toegang en Moodle geeft. Navraag bij ThiemeMeulenhoff leert dat de school zelf de keuze heeft tussen DAF of de Kennisnetfederatie plug-in. Wij als Moodle provider hebben een adviserende rol.

Beiden zouden dus goed moeten werken. Wel wordt aangegeven dat de Kennisnetfederatie plug-in ‘zeker weten werkt’. Het DAF filter moet goed geconfigureerd worden en aan Directetoegang.nl is verzekerd dat het dan goed werkt. Nu geldt dit uiteraard voor elke plug-in, filter of module.

Ik heb de vraag nog uitstaan waarom DAF een filter is en geen authenticatieplug-in, want dat lijkt veel logischer. Wordt vervolgd…

Heeft iemand al het DAF filter of Kennisnetfederatie plug-in werkend gekregen?