Vooruitblik Moodle 2.1: nieuwe testmodule

De motor onder de huidige testmodule gaat al heel wat jaartjes mee. Ten tijde van Moodle 1.1 is de basis al gelegd, maar ondertussen piept en kraakt de motor al aardig. En dus wordt de motor opnieuw gebouwd.

Toch zullen de docenten en deelnemers hier nog niet eens zoveel van zien. De belangrijkste zichtbare wijziging is de verandering van ‘Adaptieve modus’ (zie helpfile van Moodle). In plaats hiervan komt de functie ‘How questions behave’. Per vraag kan je straks instellen hoe er gereageerd moet worden door Moodle.

Moodle waarschuwt alvast voor een flinke database upgrade. Nu maar hopen dat deze niet piept en kraakt…

De releasedatum is nog steeds op 30 juni 2011 en vergeet niet dat Moodle 2.1 minimaal PHP 5.3 vereist (zie ook de roadmap).

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 391 andere abonnees