Metafoor authenticatie en aanmelding

Tijdens onze Moodle trainingen merken we nogal eens dat de cursisten het lastig vinden wat het verschil is tussen authenticatie en aanmelding in Moodle. Wij vertellen daarom de volgende metafoor om dit verschil duidelijk te maken.

Als je een school binnenloopt, moet je je eerst melden bij de receptie. Oftewel, mag jij wel naar binnen of hoor je daar niet. Dit is authenticatie, met een gebruikersnaam en wachtwoord mag je inloggen in Moodle.

Als je eenmaal binnen bent in de school, mag je waarschijnlijk niet elk lokaal of elke ruimte in. Je mag bijvoorbeeld wel binnen bij het vak Engels en Duits, maar niet bij de personeelskamer of de directiekamer. Dit is aanmelding in de cursus. Per cursus (lokaal/ruimte) wordt bepaald of je naar binnen mag.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 451 andere abonnees

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 451 andere abonnees