MNet ondersteuning verdwijnt volgend jaar

Met MNet kun je Moodle sites onderling met elkaar verbinden en ook bijvoorbeeld Moodle en Mahara. Van de ene Moodle site ‘spring’ je naar een cursus in een andere Moodle site aan de andere kant van de wereld, of vanuit je eigen LMS klik je door naar je Mahara portfolio zonder opnieuw te hoeven in loggen.

Het hele idee van Community hub verdwijnt ook niet, alleen de gebruikte techniek blijft problemen geven, meldt Martin Dougiamas. Vanaf Moodle 2.3, die juni 2012 gepland staat om uit te komen, zal een nieuwe techniek worden geïntroduceerd die gebaseerd is op standaard webservices, protocollen en authenticatiemethoden.

Met onder andere de ontwikkelaars van Mahara zal worden overlegd hoe de overgang zonder problemen kan verlopen. Een upgrade van beide systemen zal waarschijnlijk noodzakelijk zijn, dus geen backwards compatibiliteit.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees