Moodle 1.9 to 2.0 Course Converter

Voor het Nieuw Zeelandse Ministerie van Onderwijs duurde het waarschijnlijk te lang voordat ze in Moodle 2 een Moodle 1.9 cursus konden terugzetten via de back-up. En de omweg om eerst een Moodle 1.9 site te upgraden en dan de cursus over te zetten, was blijkbaar te omslachtig (wat het ook is…). En wachten op Moodle release 2.1 (eind juni) was blijkbaar ook geen optie, want in die release moet het al wel mogelijk zijn om 1.9 back-ups terug te zetten.

Vandaar dat ze een fonds beschikbaar hebben gesteld om een converter te ontwikkelen en Catalyst IT heeft dit opgepakt en uitgevoerd. Met de Moodle 1.9 to 2.0 Course Converter kan je je Moodle back-up uploaden en via je e-mail krijg je een downloadlink gestuurd.
Houd er wel rekening mee dat in principe alleen de standaard modules worden mee geconverteerd en dat de converter nog niet geheel bugvrij is. De converter is gratis te gebruiken en de codes worden nog deze maand ter beschikking gesteld aan de Moodle Community, zodat meerdere bedrijven deze converter kunnen aanbieden.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees