Crot 2.0: anti-plagiaat functionaliteit voor Moodle 2.0

  • Moodle blog
  • >
  • Crot 2.0: anti-plagiaat functionaliteit voor Moodle 2.0

Eén van de nieuwe functies van Moodle 2.0 is de speciale API voor anti-plagiaatsoftware en Crot 2.0 is de nieuwe versie die geschikt gemaakt is voor de nieuwe Moodle versie. Anti-plagiaatsoftware scant het ‘kopieer-en-plak-gedrag’ van studenten en geeft dit in een overzicht weer terug aan de docent. Naast teksten van het internet worden ook documenten van de studenten onderling gecontroleerd. Maar alleen als ze op dezelfde school zitten.

Crot 2.0 maakt gebruik van ‘fingerprinting technologies’ om documenten te vergelijken en ook van de zoekmachine ‘Bing’. Op basis  hiervan worden de rapportages gegenereerd.

Al eerder verscheen ook Turnitin met een integratie voor Moodle 2.0 en in Nederland is vooral Ephorus bekend als anti-plaginaatsoftware. En op dit moment wordt de laatste hand gelegd om de huidige Ephorus module voor Moodle 1.9 om geschikt te maken voor Moodle 2.0.

Standaard staat in Moodle 2.0 het vinkje om anti-plagiaatsoftware te gebruiken uit. Om in te schakelen, moet je dit volgende pad volgen: Sitebeheer | Geavanceerd | Enable plagiarism plugins.

Of anti-plagiaatsoftware didactisch verantwoord is of dat je juist de opdrachten aan de studenten moet aanpassen, lopen de meningen uiteen. Maar voor de Duitse ‘plagiaatminister‘ had het wel geholpen….

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 451 andere abonnees

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 451 andere abonnees