Nieuw initiatief van Avetica: HandleidingMoodle.nl

  • Moodle blog
  • >
  • Nieuw initiatief van Avetica: HandleidingMoodle.nl

Er is weer een nieuw initiatief van Avetica, namelijk HandleidingMoodle.nl. Het doel van deze site is:

Deze site wil hét verzamelpunt zijn van Nederlandstalige handleidingen, instructies, video’s, tips en trucs over het open source leermanagementsysteem Moodle.

Aan Engelstalig instructiemateriaal is redelijk wat te vinden en zijn er verschillende boeken verschenen, maar allemaal in het Engels. Hier en daar zijn korte Nederlandstalige instructies te vinden, vaak specifiek gemaakt door en voor een VO-school. De enige uitgebreide handleiding (132 pagina’s) die ik ken, is van Moodle versie 1.5.x en is mede geschreven/vertaald door Koen Roggemans. Ook duiken hier en daar wel instructievideo’s op van Moodle die in het Nederlands zijn.

HandleidingMoodle.nl vraagt daarom ook aan iedereen die Nederlandstalig instructiemateriaal heeft of vindt op internet, dit te melden via de site, zodat het gebruik van Moodle in Nederland, België en Suriname ook op deze manier wordt verbeterd.  Dus van ‘learn to use‘ naar ‘use to learn‘!

Je kan ze ook volgen via Twitter: @handl_moodle

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 451 andere abonnees

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 451 andere abonnees