Moodle Trend: steeds meer corporate

Het meest opvallende rondom het gebruik van Moodle van de afgelopen jaren is eigenlijk wel dat het bedrijfsleven dit open source leermanagementsysteem zo heeft omarmd. Geen koud-water-vrees meer omdat het open source is, maar juist de kracht ervan zien gecombineerd met een lage TCO. En dat terwijl Moodle eigenlijk is ontwikkeld voor het onderwijs.

Ook op de Moodlemoots van de afgelopen jaren en in het ledenbestand van de Ned-Moove stijgt het aandeel bedrijfsleven harder dan het aandeel onderwijs. Nu was het onderwijs natuurlijk al goed vertegenwoordigd, maar het is wel opvallend. Ook de gezondheidszorg begint Moodle te ontdekken, maar dat is nog mondjesmaat.

Gezien de ontwikkeling rondom Totara LMS, Joule en ELIS is dit niet alleen in Nederland het geval, maar wereldwijd is Moodle in het bedrijfsleven een ‘rising star’.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees