Grote bestanden toch via FTP in Moodle 2.0 plaatsen

  • Moodle blog
  • >
  • Grote bestanden toch via FTP in Moodle 2.0 plaatsen

Daarin was Moodle 1.x toch wel makkelijk. Als de uploadlimiet niet toereikend was en je had ftp-toegang, dan plaatste je gewoon rechtstreeks via ftp de bestanden in de moodledata. En via Moodle kan je de bestanden gewoon zien en toevoegen aan je cursus.

Maar niet in Moodle 2.0. In deze versie is vanwege allerlei goede redenen het bestandssysteem volledig op de schop gegaan. Even snel wat ftp-en naar je moodlecursus is er niet meer bij. Gelukkig is er een workaround. Moodle werkt met repositories, en we kunnen een ‘file systeem repository‘ aanmaken. In het kort werkt het al volgt:

  1. maak het file systeem repository aan en configureer deze
  2. ftp je bestand(en) naar deze nieuwe map in de moodledata/repository/[nieuwmap]
  3. Vanuit de filepicker kan je de bestanden nu selecteren

Onderstaande video laat dit goed zien.