Einde van dit jaar einde van Moodle 1.9

Het beleid van Moodle is om alleen de laatste twee stabiele release te ondersteunen. Dat zijn dus nu Moodle 2.0.x en Moodle 1.9. Oudere versie zoals Moodle 1.8.x, 1.7.x, 1.6.x, enz. worden dus nu niet meer bijgewerkt met bugfixes en updates. Dit is ook goed te zien op de downloadsite van Moodle.

Maar als Moodle 2.1 uitkomt in juni 2011 (geplande datum), zou dat betekenen dat er geen support meer geleverd wordt op Moodle 1.9 vanaf juni. En juist deze versie is de meest gebruikte versie ter wereld. Ten minste, wat bekend is wat de sites die zich geregistreerd hebben. Daarbij komt dat de stap naar Moodle 2.0 een grote stap is. Gevolg? Veel bezorgde Moodlelaars.

Als reactie hierop heeft Martin Dougiamas (oprichter Moodle) het volgende gezegd:

I plan to keep putting resources into supporting 1.9.x until December 2011. I doubt we can stretch beyond that, because it’s getting harder and harder for our developers to remember how to write code for 1.9.

Dringend advies van @moodlefacts: ga de upgrade naar Moodle 2.0 plannen!!

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees