Onderlinge verhouding Totara & Moodle

Hoe verhouden Totara en Moodle zich nu onderling? Totara Learning Solutions Ltd en Moodle HQ zijn twee aparte entiteiten en Totara wil ook geen eigen community bouwen zoals Moodle.org. Ook draagt Totara financieel bij aan Moodle Pty Ltd, namelijk 10% van de inkomsten van Totara.

De huidige versie van Totara LMS is gebaseerd op Moodle 1.9 en ook toekomstige releases zullen gebaseerd zijn op Moodle. Ze gaan dus niet een compleet andere richting op. Het feit is wel dat ze altijd iets blijven achter lopen op de (stabiele) releases van Moodle zelf.

Moodle

Aan de andere kant draagt Totara bij aan Moodle door zowel extra modules en plug-ins te leveren, als core-functionaliteit. Deze laatste moet dan wel door Moodle HQ worden geaccepteerd en opgenomen worden in de standaard distributie. De nieuwe functie ‘Course Completion’ in Moodle 2.0 is bijvoorbeeld aangedragen door Totara. En een aantal nieuwe Moodle 2.0 functionaliteit is al verwerkt in Totara LMS. Zie ook een vergelijking van functionaliteit tussen beide programma’s.

Een upgrade van Moodle naar Totara is ook mogelijk. Maar zeer waarschijnlijk is dat geen upgrade van Moodle 2.0 naar Totara. Nu zullen bedrijven (doelgroep van Totara) toch niet zo snel al een upgrade naar Moodle 2.0 hebben uitgevoerd.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 398 andere abonnees