Leerpaden uitzetten met Totara LMS

Waarin verschilt het op Moodle gebaseerde Totara LMS nu van Moodle zelf. één van de zaken is het uitzetten van leerpaden door de cursist, maar ook door jouw eigen manager. In de webinar die ik afgelopen maandag volgde, heb ik de volgende functionaliteit gezien:

Het is mogelijk om zelf meerdere cursussen te plannen, waarbij je ook de voortgang en de einddatum kan zien. Ook kan je vanuit het leerpad direct de cursus opstarten. Als je zelf een cursus hebt toegevoegd aan je leerpad, dan moet je manager die eerst goedkeuren. Ook kan je manager één of meerdere cursussen aan jouw leerpad toevoegen.

Het geheel kan worden uitgebreid met competenties waaraan weer cursussen hangen. Dus als je je wilt ontwikkelen op een bepaalde competentie, voeg je deze toe en laat hem weer goedkeuren door je manager. In het overzicht van je leerpad zullen de competenties en cursussen dan verschijnen.

Een manager heeft in zijn dashboard overzicht van alle aangevraagde cursussen en competenties en kan deze goed- en afkeuren. Tevens heeft hij of zij allerlei rapportage ter beschikking over de gevolgde cursussen en competenties.

Conclusie: een mooie functie met toegevoegde waarde voor veel organisaties.  Sommige puntjes liggen overigens niet helemaal in de lijn met de filosofie van Moodle, maar zullen wel zijn gewenst door velen. Omdat Moodle HQ de beschikking heeft over de broncode van Torara LMS, is er een kans dat ze deze functionaliteit opnemen in de distributie van Moodle zelf.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees