Gemengde gevoelens over Totara LMS

Vanmiddag heb ik de webinar gevolgd van Totara LMS, wat de Moodle voor het bedrijfsleven moet worden. Na ruim drie kwartier aan mooie functies die inderdaad een toegevoegde waarde geven voor het bedrijfsleven, kwamen de dompers: je moet flink in de buidel tasten om Torara LMS zelf te mogen hosten. En dat terwijl het open source is en uitgebracht wordt onder de licentie GNU GPL v2.

Pas nadat je een flinke fee betaald hebt, wat gebaseerd is op het aantal gebruikers, krijg je toegang tot het downloadcentrum. Voor nog geen 200 gebruikers mag je per jaar $2,950 aftikken, da’s ruim € 10,- per gebruikers (zie het overzicht van de tarieven). Ter vergelijking: Avetica rekent voor 200 gebruikers € 500,- per jaar.

De tweede domper vond ik zelf dat Totara LMS nog gebaseerd is op Moodle 1.9. Er bestaat een sterkte uitwisseling tussen Moodle HQ en Totara LMS, want de functie ‘Course Completion’ van Moodle 2.0 is aangeleverd door Totara LMS. Zelf zeggen ze op hun website:

We align our release paths to ensure easy upgrade paths. Our policy is to build new innovations on the last stable Moodle release. For example, the core of Totara is built on Moodle 1.9. Several features have been contributed to Moodle 2.0, and other Moodle 2.0 features included in Totara. By doing so, Totara versions stay in lock-step with major Moodle stable releases.

Ik zal de komende dagen nog ingaan op de mooie functies, zoals werken met hoofdkantoren/regiokantoren en managers met hun eigen dashboard die allerlei aanvragen mogen accepteren of niet. En niet te vergeten de leerplannen, het plannen van klassikale bijeenkomsten en het generen van allerlei rapportages.

Hieronder de presentatie van Totara LMS.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 451 andere abonnees

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 451 andere abonnees