Moodle breekt door in gezondheidszorg

Hier en daar dook Moodle al op in een ziekenhuis of bij een landelijke beroepsvereniging, maar nu twee topklinische ziekenhuizen hebben gekozen voor een grootschalige implementatie van Moodle, breekt deze open source LMS definitief door in de gezondheidszorg.

Het bedrijf Care4learning is gekozen door het Reinier de Graaf Gasthuis uit Delft en door het Hagaziekenhuis uit Den Haag om Moodle als leermanagement te implementeren. Voor het Reinier de Graaf Gasthuis wordt ook nog Mahara als e-portfolio gekoppeld met Moodle. Dit valt te lezen op de site van Care4learning.

Omdat andere e-learningbedrijven de content gaan leveren, lijkt ook de trend zich door te zetten, dat de ziekenhuizen weer zelf de controle overnemen. Nu komt het nog voor dat je min of meer verplicht bent de content van de LMS-aanbieder te gebruiken en andere (vaak SCORM-compliant) content maar matig draait in het leermanagement. Zie ook het bericht ‘Een beetje SCORM’ op de weblog van Care4learning.

Goede ontwikkelingen dus voor Moodle én de zorg die veel geld kan besparen op dure licenties.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees