Hoe smaakt Moodle? Goed artikel voor Moodle starters

  • Moodle blog
  • >
  • Hoe smaakt Moodle? Goed artikel voor Moodle starters

Marcel de Leeuwe laat (gelukkig!) weer van zich horen. Hij heeft het artikel ‘Hoe smaakt Moodle?’ geschreven welke vorige maand is geplaatst in Opleiding & Ontwikkeling, het vakblad voor HRD-professionals. Het artikel is speciaal geschreven voor iedereen die overweegt om Moodle in te zetten als open source leeromgeving. En zelfs voor echte Moodlelaars nog leuk om te lezen!

Het is een goed, informatief en objectief artikel dat de verschillende aspecten van Moodle beschrijft. Naast wat uitgelegd wordt wat Moodle en open source is, wordt ook ingegaan op implementatietips en didactische mogelijkheden. Zo wordt het hele proces van de onderwijskundige implementatie van een ELO vergeleken met koken. Een complete ‘Moodle maaltijd’ wordt gemaakt volgens drie stappen:

  1. Moodle kookvisie
  2. Algemene Moodle ingrediënten
  3. Bord Moodle

De afsluitende alinea wil ik in z’n geheel citeren, want hier focust Marcel terecht op.

Moodle is een laagdrempelige omgeving die snel kan worden ingericht door docenten of anderen zonder veel technische kennis. Daar ligt ook het gevaar: het gaat erom dat u weet op welke manier u een krachtige leerervaring ontwerpt. Dat zit in de details en de onderwijskundige en didactische aanpak. E-learning gaat niet over de e, maar over leren. Daarin zit de kwaliteit, daarin zit het succes.

Download het artikel ‘Hoe smaakt Moodle?’ (pdf-formaat).

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees