Mooch, the open community hub

Regelmatig krijg ik de vraag van docenten of er niet andere docenten zijn die ook met hetzelfde leerstof bezig zijn in Moodle. Want er zijn bijvoorbeeld vast meerdere Scheikunde-docenten die hun Moodle cursus hebben gevuld met een cursus over de elementen. Nu bestaat er al jaren Edurep van Kennisnet, maar wisselt alleen maar metadata uit, geen leerobjecten. Het uitwisselen van Moodle cursussen bestond nog niet. Met Moodle 2 en Mooch is dit verleden tijd.

Mooch is de ‘open community hub’ van Moodle.org en bevat een lijst met cursussen die publiekelijk worden aangeboden of voor afgeschermde communicaties. Op kan iedereen die Moodle 2 al geïnstalleerd heeft, zijn cursussen aanbieden en ook cursussen van anderen volgen. Het mooie is ook weer dat deze hub niet de enige is, iedereen kan een hub vormen. Dus wie pakt dit op voor het Nederlandse onderwijs?

Je kan instellen dat jouw cursus alleen kan worden gedownload of dat men zich aanmeldt in jouw cursus. Met dat laatste wordt vooral de communitygedachte verder invulling gegeven.

Nuttige links:

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees