Sloode project

In opdracht van SURFnet/Kennisnet voert EDUsim-NL een project uit Moodle te koppeling aan een Opensim omgeving om opdrachten, resultaten en beoordelingen te kunnen beheren. Deze koppeling kan mogelijk gemaakt worden door een Sloodle verbinding. Wat is Sloodle nu weer?

Sloodle  staat voor Simulation Linked Object Oriented Dynamic Learning Environment en is een open source project die  de virtuele omgeving van Second Life koppelt aan de Moodle ELO.

Er zijn al een aantal voorgeprogrammeerde mogelijkheden die in Second Life werken (Web intercom, Registration, Quiz chair, Choise tool, etc.), deze mogelijkheden zouden ook voor een Opensim omgeving kunnen werken. De opdracht is welke Sloode objecten gebruikt kunnen  en hoe en op welke manier er nieuwe applicaties gebouwd moeten worden.

Meer informatie is te lezen in het Sloodle4Opensim projectplan en de testserver met Moodle is te vinden onder www.sloodle.nl/moodle.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 451 andere abonnees

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 451 andere abonnees