Scratch games embedden in Moodle

Het Scratch filter maakt het mogelijk om Scratch games te embedden in labels, forums en webpagina’s. Als er maar een link is naar een scratch-bestand (extensie .sb) dat is geupload op de Moodle-server (hetzij als een bijlage aan een forum post, of als een cursus bestand).

Scratch, ontwikkeld door Lifelong Kindergarten Group at the MIT Media Lab, zelf is een programmeertaal die het gemakkelijk maakt om uw eigen interactieve verhalen, animaties, games, muziek en kunst te maken en te delen op het internet. Het idee achter Scratch is dat leerlingen belangrijke wiskundige ideeën leren, terwijl ze ook leren om creatief te denken, systematisch te redeneren en samen te werken. Omdat leerlingen zelf ook Scratch kunnen embedden, kunnen ze hun eigen ontwikkelde games delen met andere leerlingen en hierop feedback vragen en leren van elkaars scripts. Qua leerpsychologie past dit dus heel goed bij Moodle.

Om Scratch games te kunnen afspelen is Java nodig. Meer (technische) informatie staat op , waar ook Scratch gedownload kan worden.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 451 andere abonnees

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 451 andere abonnees