Muziektheorie toetsen via Moodle

Een select groepje docenten zal hier erg blij mee zijn; het toetsen van muziektheorie via Moodle. Met drie kleine plugins voor de Moodle Quiz krijg je de volgende drie typen vragen erbij:

  1. toonladders noteren
  2. intervallen bepalen
  3. toonsoort bepalen

Deze extra typen vragen kan je op de gebruikelijke wijze toevoegen aan Moodle. Een korte instructie zit bij elke plugin.

Dan het gebruik zelf. Het vergt nog wel wat uitzoekwerk voor het ontwikkelen van de vragen, want het luistert nogal nauw. Neem onderstaande opdracht om de toonladder van A majeur te noteren.

Als antwoord moet je als docent het volgende invoeren: A4,B4,C#5,D5,E5,F#5,G#5,A5. Dus zonder spaties en rekening houden met het octaaf en uiteraard met de kruizen en mollen. Maar als je dit eenmaal door hebt, kan je vrij snel heel veel toetsvragen ontwikkelen.

Voor de leerling is het maken van zulke toetsvragen ook leuker dan normaal, want door middel van klikken moet je bijvoorbeeld de noot B plaatsen. Een mooie extra toevoeging aan Moodle!

Voor de volledigheid nog twee afbeeldingen van de interval en het bepalen van de toonsoort.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees