Jaloers op Moodle

Moodle is natuurlijk open source en dus gratis. Dit steekt blijkbaar nog steeds andere LMS-leveranciers en zij proberen om op met name de Total Cost of Ownership te bewijzen dat zij goedkoper zijn. Maar TOPXY, een LSM dat zich profileert als een sociaal Learning Management System en de de software aanbiedt als SaaS (Software as a service), maakt het wel heel erg bont met haar vergelijking tussen Moodle en TOPXY. Zo zouden de kosten bij Moodle $ 35.000 zijn om het te installeren en configureren. Gelukkig wordt dit in de commentaren ook belachelijk gemaakt. 1 à 2% van dat bedrag is echt realistischer. En Moodle experts zoals Avetica, bieden Moodle ook aan als SaaS.

Absurde vergelijking TCO Moodle-TOPXY
Absurde vergelijking TCO Moodle-TOPXY

Maar aangezien jaloezie van alle tijden is, zullen  dit soort absurde vergelijkingen wel vaker gaan voorkomen.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 451 andere abonnees

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 451 andere abonnees