Blok onbeantwoorde discussies

De forums op Moodle.org worden goed bezocht en als je een vraag stelt, heb je vaak binnen een paar uur wel antwoord. Maar op de meeste forumberichten worden minder goed gereageerd. Dit is een algemeen beeld. Als we inzoomen op de mate van reageren, dan gaat de volgende regel eigenlijk op voor iedere communitie of forum:

Van elke 100.000 bezoekers komen er 10.000 regelmatig terug, deze worden vaak de ‘lurkers’ genoemd; van die 10.000 gaan er 1000 actief meediscussiëren, en van die 1000 groeien er 100 uit tot vaste co-creators. Oftewel: in ieder stadium stroomt ongeveer 10 procent door.

Toch is er een kleine hoop. Het Moodle blok ‘Unanswered Discussions‘ geeft juist weer waar nog niet op gereageerd is, zodat de ook de bezoekers en de lurkers eerder verleid worden om tóch te reageren. Want een forum waarop niet gereageerd kan doodbloeden en dat is zonde. Het blok geeft naast je eigen forumberichten waarop niet gereageerd is, ook berichten van anderen weer. Een handig blok om bij een startend forum te plaatsen.

Download het blok ‘Unanswered Discussions‘.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees