Moodle moet?

Vandaag heb ik een lezing/presentatie mogen verzorgen op een VO-school in Voorburg. Bedoeling was het motiveren van docenten om (meer) Moodle te gaan gebruiken. Ik had het vergeleken met het halen van je rijbewijs. Daarvoor is ook een investering nodig in tijd, geld en energie. Zie ook de presentatie op Slideshare. En natuurlijk kwamen de gebruikelijke discussies naar voren over tijd, of beter gezegd, het gebrek aan tijd om in Moodle te investeren.

Na afloop kwam een docent naar me toe die me erop wees dat ik beter niet kan zeggen dat docenten Moodle moeten gebruiken. Nu begrijp ik hem wel, maar als de school veel tijd en energie investeert in zo’n mooi ICT-hulpmiddel als Moodle, dan moet je dit toch wel gebruiken als docent. Zeker met de vele organisatorische en onderwijskundige voordelen die Moodle biedt. En als buitenstaander is het voor mij makkelijker om “moeten”  te zeggen. Vreemde ogen dwingen…?

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 398 andere abonnees