Moodle voor basisscholen

Al jarenlang zie ik ook mogelijkheden voor basisscholen om Moodle te gebruiken in hun onderwijs. De basisscholen zitten goed met het aantal computers en zijn al meer dan tien jaar gewend om computerprogramma’s te gebruiken in hun onderwijs. Ik vind het ook wel eens jammer dat ik niet meer voor de klas sta, want dit zijn wel erg leuke ontwikkelingen. Ik moet denken aan een les die ik 10 jaar geleden gaf en wat ging over het telefonisch bestellen van kleding via allerlei catalogi. Ik heb toen in groepjes de leerlingen naar de enige internetcomputer in school meegenomen en ze een webshop laten zien.

Ook in de tijd dat ik werkte bij een grote onderwijsbegeleidingsdienst wilde ik met ELO’s aan de slag gaan, maar ik was een roepende in de woestijn… Op innovatief bezig zijn met ICT en alvast nieuwe diensten ontwikkelen werd een stevige handrem gezet.

Daarom vind ik het nu ook zo leuk dat de ELO’s wel voet aan de grond krijgen in het basisonderwijs. In het voorjaar heb ik al een twee workshops rondom ELO’s verzorgd in Hengelo, in Rhoon heeft Jaap Marsman met zijn Moodle-site www.indegroep.nl al hele leuke dingen gedaan en vorige maand heeft Edward Peters van OBS De Twee Wieken in de Zwijndrecht aan ons gevraagd om Moodle te implementeren en te hosten. De Twee Wieken is onze eerste klant Moodle-klant in het primair onderwijs! En nog leuker is dat Edward en ik samen aan de slag zijn geweest en nog verder gaan om lessen in Moodle te zetten. Samen een didactisch ontwerp maken, content zoeken op internet, samenwerkend leren opdrachten verzinnen, bepalen wat via Moodle gaat en wat nog gewoon in de klas gebeurd… Erg leuke trajecten zijn dit!

Jaren later dan gedacht/gehoopt, maar Moodle wordt gebruikt in het Primair Onderwijs.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 460 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 460 andere abonnees