Moodlemoot 2009

Gisteren ben ik op de Moodlemoot 2009 geweest in Amsterdam. Prima georganiseerd, 94 deelnemers uit onderwijs, bedrijfsleven en concullega’s, aantal leuke workshops en sprekers, nog steeds een stevige vinger in de pap van onze vrienden uit Wageningen en veel te dure parkeermeters in de buurt.

De bijeenkomst begon al gelijk leuk, want het Edudelta College wil onze module Moodle Payments gaan inzetten bij het inschrijven en laten betalen van studenten die op werkweek gaan. Door een nieuwe cursus te maken in Moodle en het bedrag in te vullen, moeten studenten eerst betalen via iDeal voordat ze toegang tot de cursus krijgen. Met het betalen is de inschrijving gelijk geregeld, heeft de school het geld en in de cursus staat alle informatie die nodig is voor de studenten.
Aanleiding voor dit idee was het verzoek van de accountant die beter inzicht wil hebben in de geldstromen tussen studenten en school.

Ik dacht bij Moodle Payments met name aan mogelijkheden in het bedrijfsleven, aan deze mogelijkheid voor een school had ik nog niet gedacht.

Dan de Moodlemoot zelf, na 10 minuten vertraging vanwege een haperende draadloze verbinding mocht Helen Foster (Moodle.org) vertellen over de weg naar Moodle 2.0. Een paar mooie functionaliteiten zullen in deze versie gaan zitten, bijvoorbeeld een repository en een portfolio API voor koppelingen met andere systemen. Zie ook de complete Roadmap op http://docs.moodle.org/en/Roadmap. De grote vraag was natuurlijk wanneer Moodle 2.0 uitkomt. Waarschijnlijk komt de beta uit in het najaar en zal de lancering begin 2010 plaatsvinden. Nog even wachten dus…

Bij de tweede spreker gingen opvallend veel mensen met hun mobieltje spelen…

Toen de workshops, ik heb Mahara + Moodle bekeken en was hier erg gecharmeerd van. Met Mahara is meer mogelijk voor het onderwijs dan met Elgg. Mahara als e-portfolio gebruiken is mijn advies dan ook voortaan. Elgg is beter als social networking tool. De volgende workshop Moodle Cursusontwerp Puzzel leek veel op het Moodle Cursus Ontwerp Model wat ik zelf vorig jaar heb ontwikkeld. Misschien omdat ik eigenwijs ben, maar mijn model zit toch beter in elkaar. Het biedt meer ruimte voor andere ordeningsprincipes en de cursusontwikkelaars kunnen het ontwerp zelf meenemen.

Na de lekkere maaltijd heb ik de workshop van Jaap Marsman gevolgd over Moodle in het primair onderwijs. Erg leuk om te zien hoe hij en zijn collega’s Moodle inzetten en zelfs ouders op een goede manier inzetten om bij te dragen aan de schoolbieb die in Moodle wordt gezet.

De laatste workshop ging over Moodle Networking. Na wat visionaire zaken die Erik Duval vorig ook had verteld, werd er ingezoomd op het gedachten rondom het verbinden van diverse Moodle-sites. De zaken sloten wel goed op elkaar aan en werd leuk gepresenteerd. Alleen zou ik graag het een keer werkend willen zien.

Zo’n Moodlemoot geeft je voldoende stof tot nadenken

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees