Betaalde cursussen aanbieden met Moodle Payments

  • Actueel
  • >
  • Betaalde cursussen aanbieden met Moodle Payments

Vandaag hebben we officieel Moodle Payments geïntroduceerd. Dit is een extra module die gemakkelijk in Moodle geïnstalleerd kan worden. Met deze gratis module kunnen betaalde cursussen aangeboden worden met Moodle, dus een soort webshop voor cursussen. De eerste betalingsmogelijkheid is met betalen via iDeal. Later dit jaar gaan we dit uitbreiden met andere betalingsmogelijkheden.

Het leuke is dat de Moodle-site eigenaar zich op deze manier volledig kan concentreren op de inhoud van de cursus, want betalen en factureren gaat volledig automatisch. Ook hoeft de Moodle-site eigenaar geen financiële investeringen te doen en ook geen iDeal-abonnement af te sluiten. Met de wekelijkse uitbetaling krijgt de Moodle-site eigenaar het geld op zijn/haar bankrekening gestort. Rapportages over het aantal afgenomen cursussen en alle uitgekeerde bedragen worden per e-mail verstuurd.

Voor de cursist werkt het niet anders dan een artikel kopen bij een webshop. Als de gewenste cursus geselecteerd is, moet er eerst betaald worden via iDeal en dan heeft de cursist direct toegang tot de cursus.

Om http://moodle.avetica.nl hebben we een cursus ingericht die je moet betalen (€ 1,19 maar…  ). Hiermee kan je gelijk het principe uit te proberen van betalen in Moodle met iDeal. De cursus is ingericht met een installatiehandleiding, tips en uiteraard de module zelf als downloadbaar bestand. Mocht je meer willen weten, kijk dan op: https://avetica.nl/moodle/moodle-payments.html

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 451 andere abonnees

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 451 andere abonnees