Moodle kick-off in Delft

Vanmiddag was de kick-off van Moodle op het Stanislas College in Delft (locatie Westplansoen). De kick-off was de afsluiting van een periode van training en het startschot voor de overige docenten. Minimaal een docent per vaksectie heeft de afgelopen twee maanden de Moodle training gevolgd. In deze training is door elke docent een eigen cursus gevuld met bronnen en vooral activiteiten. Deze cursus moesten ze presenteren aan elkaar op de laatste bijeenkomst.

De directie vond het zo belangrijk dat alle docenten vanaf 14.00 uur in de aula werden verwacht. Na een korte inleiding door de directeur, die ook nog stilstond bij de homo zappiens van prof. Wim Veen, gingen de docenten met hun vaksectie apart zitten. Zij hebben daar hun eigen cursus laten zien aan de directe collega’s. Daarna hebben zo’n negentig docenten in diverse computerlokalen en de mediatheek met Moodle een paar opdrachten gedaan. Ook hier hadden de docenten een rol om hun collega’s te ondersteunen met de opdrachten. Bij de plenaire afsluiting kreeg ik zelfs nog twee flessen wijn mee. Bedankt Stanislas!

Ik moet zeggen dat ik het een goede opzet vind. Elke vaksectie heeft zijn eigen “Moodle-vertegenwoordiger” en deze heeft zowel in de training als vanmiddag moeten laten zien wat hij of zij heeft geleerd.

Het was een leuke serie training waar vooral opviel dat deze docenten de kracht van activiteiten goed gingen gebruiken. Ook viel op dat menig docent gebruik maakt van Youtube-filmpjes om leerstof duidelijk te maken aan de leerlingen. Vandaag was ik meer vliegende keep, voor de lastige vragen waar de Moodle-vertegenwoordigers niet direct antwoord konden geven aan hun collega’s. Het Stanislas College heeft een goede basis gelegd voor integratie van Moodle in hun onderwijs.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees