Waarom voor mij geen nationale e-learning congres…

  • Actueel
  • >
  • Waarom voor mij geen nationale e-learning congres…

De afgelopen maanden heb ik regelmatig de vraag gekregen of ik het nationale e-learning congres ga bezoeken. Nee, daar ga ik niet heen heb ik toen steeds geantwoord om twee redenen:

  1. € 1699,- excl BTW voor twee dagen vind ik te duur voor wat ik denk te krijgen.
  2. er lopen edubloggers die verslag doen op hun weblogs.

Wilfred Rubens heeft nu al zijn presentatie E-learning 2.0: leren met behulp van social software online gezet. De tweede reden klopt dus al aardig.

Op verzoek van Kennisnet mag ik morgen een presentatie houden aan ICT-ambassadeurs in Utrecht. En wel over mijn favoriete onderwerp, het didactisch gebruik van een ELO. Scheelt niet zoveel met wat ik vandaag gedaan heb. Ik heb een training Moodle gegeven aan docenten. Natuurlijk leg je uit hoe iets werkt, maar je begint met vertellen wat de docenten met een functionaliteit kunnen doen in het onderwijs. Vanuit didactiek naar techniek kijken.

Ik heb een aparte Moodle cursus ingericht: Didactisch gebruik van Moodle. In deze cursus geef ik een aantal voorbeelden hoe je bepaalde functionaliteit didactisch kan inzetten. Daarin ben ik zeker niet volledig, en ik ga in de komende maanden de cursus zeker verder vullen met ideeën die mij te binnen schieten of die ik in gesprekken met docenten en opleiders naar voren komen.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees