Moodle Games

Een leuke module die ik onlangs tegenkwam is Moodle Games. Het bevat acht spelletjes, bijvoorbeeld Galgje en kruiswoordraadsel. De woorden die in de spelletjes nodig zijn, worden uit bijvoorbeeld woordenlijsten gehaald.

Als ik denk aan mogelijkheden in het onderwijs, dan komt het volgende in mij op. Stel dat je je leerlingen wil laten oefenen met moeilijke begrippen. Dan geef je eerst een opdracht om een woordenlijst te vullen door de leerlingen zelf. Daarna zet je een Moodle Game online die je configureert dat het spel de woorden uit de woordenlijst haalt. Op deze manier werken de leerlingen samen aan de woordenlijst en oefenen ze op een leuke manier met de woorden.

Moodle Games | snakes and ladders

Meer over Moodle Games is te vinden op: http://docs.moodle.org/en/Game_module. De module zelf kun je uitproberen op .

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 460 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 460 andere abonnees