Wat mag wel of juist niet op internet volgens de wet?

  • Actueel
  • >
  • Wat mag wel of juist niet op internet volgens de wet?

Ik heb het boek “De wet op internet” gelezen van Arnoud Engelfriet. Zie ook de afbeelding hiernaast. Deze afbeelding is overigens inline gelinkt (oftewel, een dieplink). De afbeelding wordt op het oproepen van deze pagina gehaald van de site van www.iusmentis.com. Nu lees ik in dit boek dat dit inline linken inbreukmakend kan zijn. “Een inline link is te zien als een herpublicatie van de afbeelding, en dat mag niet van de Auteurswet.”

Deze zin citeren mag overigens wel, alleen voor het doel waar ik het voor nodig heb.

Een goed en zeer leesbaar boek over allerlei juridische aspecten die gelden op het internet. En van een aantal onderwerpen moet ik toch wat meer afweten, zoals auteursrecht, licenties van open source software, hyperlinken, profielsites, en bloggen.

En minder dan ik dacht, loopt de wet achter bij de ontwikkelingen van het internet.  “Oude” regels kunnen vaak heel goed toegepast worden, want virtuele diefstal of niet? Het blijft diefstal.

Conclusie: een aanrader!