Workshop ELO in het PO

Gisteren heb ik op verzoek van Kennisnet een workshop verzorgd “ELO in het PO” bij de ambassadeursdag van VCPOCT. De workshop vond plaats op de Hogeschool Edith Stein in Hengelo. Aanleiding was het verzoek van de scholen om meer te weten te komen wat een ELO is en wat je ermee kan. Gelukkig was één vereiste dat er een gedeelte hands-on was. Ik ben begonnen met de presentatie om wat toe te lichten wat een ELO is en later een beetje ingezoomd op de ELO Moodle. Wat ik me niet had gerealiseerd, was dat sommige ook digitaal portfolio’s onder een ELO schaarden. Het leverde een interessant discussie op.

Bij de voorbereiding van het hands-on gedeelte  zat ik ermee dat ik maar één Moodle-les zelf had die geschikt was voor het primair onderwijs. Ik heb daarom contact opgenomen met Jaap Marsman die met de Moodle-site www.indegroep.nl al een tijdje werkt binnen de school. Ik heb van hem drie goede lessen gekregen waardoor de ambassadeurs een goed beeld kregen van de mogelijkheden. Jaap, bedankt hiervoor!

Het is blijkbaar goed bevallen, want de afspraken zijn gelijk gemaakt voor de bijeenkomst in februari. Dan mag ik weer naar het mooie Twente rijden om samen met de ambassadeurs zelf lessen in Moodle te gaan maken.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 459 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 459 andere abonnees