Gastcollege Digitale didactiek bij medische apparatuur

  • Actueel
  • >
  • Gastcollege Digitale didactiek bij medische apparatuur

Ik heb het er al eerder over gehad, vandaag heb ik het gastcollege gegeven aan de 4e-jaars studenten van de Opleiding Gezondheidszorg Technologie in Rotterdam. Het thema was “digitale didactiek bij medische apparatuur”.
Dit was erg leuk om te doen. Het lesgeven blijft toch in mijn bloed zitten…

De studenten krijgen de opdracht mee om in groepjes van drie een didactisch ontwerp voor een e-learningmodule te gaan maken van een medisch apparaat. Dit doen zij bij een drietal bedrijven, te weten:

Onderdelen van het didactisch ontwerp zijn onder andere een doelgroepverkenning, leerdoelen, technische criteria en uiteraard het ontwerp zelf. Ik heb op Permanente-educatie.nl een afgeschermde cursus aangemaakt waarin de studenten het vooronderzoek doen en waar Bart de Jong (docent HRO Gezondheidszorg Technologie) en ik de studenten kunnen volgen en ondersteunen bij deze opdracht. Vooral met behulp van wiki’s en forums gaan wij dit leerproces volgen.

Begin januari vindt er een tussenbeoordeling plaats en in februari moeten de studenen hun ontwerp presenteren. Het zou leuk zijn als de drie bedrijven daarbij aanwezig zouden zijn. Tot februari hebben de studenten een flinke kluif aan de opdracht, maar gezien hun reacties, vragen en enthousiasme vandaag, maak ik me geen zorgen over het eindresultaat.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 460 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 460 andere abonnees