Certificaat voor Moodle

Afgelopen week heb ik voor Permanente-educatie.nl de Moodle-module certificate geïnstalleerd. Het certificaat wordt als PDF-document gegeneerd. Installatie is heel simpel, configuratie vraagt de meeste tijd. Er valt veel in te stellen, zowel grafisch als qua functionaliteit. Een kleine greep:

  • het versturen van het certificaat (als bijlage van een e-mail) naar de cursist, docent of een ander e-mailadres (administratie, personeelszaken)
  • zaken die je op het certificaat wil laten verschijnen: competenties, naam van de docent, score
  • elk afbeelding op het certificaat is apart in te selecteren en te plaatsen: de achtergrond, het watermerk, je handtekening, enz.
  • Je kan instellen bij welk percentage van de score van toetsen het certificaat behaald is.

Ik heb een nieuw type certificaat aangemaakt door een bestaand type te kopieren en deze aan te passen. Ook heb ik extra velden uit het profiel gehaald, zoals geboortedatum en geboorteplaats.

We hebben al gemerkt dat in de module BladderScan® BVI 3000 op Permanente-educatie.nl de voorkennistoets veel gemaakt wordt. Blijkbaar willen mensen snel weten welke kennis ze wel of (nog) niet bezitten. Ik moet ook even denken aan de vele kennisquizen op TV, die blijven ook altijd populair.

Nu nog de percentages van de scores van de toetsen afstemmen met de opdrachtgever en het certificaat kan op [zichtbaar] gezet worden.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees