Blog

Permanente-educatie.nl, gratis e-learning voor zorgverleners

10 september 2008

Actueel

Puttershoek, 10 september 2008

Vandaag heeft Avetica haar nieuwste dienst Permanente-educatie.nl gelanceerd. Op dit educatieve zorgportaal staan e-learning modulen over medische instrumenten en hulpmiddelen. Deze modulen worden ontwikkeld in samenwerking met de leveranciers. Uniek aan dit concept is dat het gratis is voor alle zorgverleners.

Blijf competent in het gebruik medische instrumenten

Permanente-educatie.nl stelt de zorgverleners in staat om competent te worden en te blijven in het gebruik van medische instrumenten en hulpmiddelen. Er is behoefte aan kwaliteitsborging van het verpleegkundig,  medisch en technisch gebruik van instrumenten en hulpmiddelen. Deze noodzaak blijkt onder andere uit de vele gebruikersfouten die de Medische Technische Diensten elke week registreren.

Extra kennisplatform voor leveranciers

Voor de leveranciers van medische instrumenten en hulpmiddelen is Permanente-educatie.nl een extra en flexibel inzetbaar platform. De leveranciers  breiden zo hun service uit doordat zij aan zorgverleners  verpleegkundige,  medische en technische kennis aanreiken over veilig en betrouwbaar gebruik van hun producten in de praktijk.

Kies je eigen leerroute

Naast de onbeperkt gratis toegang  tot Permanente-educatie.nl is het een duidelijk kenmerk dat de zorgverlener vrij is om zijn of haar eigen leerroute te kiezen.  De e-learning modulen sluiten aan bij de leerstijlen  van zorgverleners, onder andere door gebruik te maken van multimedia,  van korte leerobjecten, van toetsen met feedback,  van simulators en van praktijksituaties.  Door de gekozen opzet is de module ook  goed te gebruiken als naslagwerk en kan ook worden ingezet voor, tijdens of na een klinische les of als intern scholingsprogramma.

Toekomst; alle medische instrumenten en hulpmiddelen in Permanente-educatie.nl

Arnold Vink van Avetica:  “Vanaf nu benaderen wij de gehele branche van medische instrumenten en hulpmiddelen, want de zorgverleners moeten op één portaal altijd kunnen leren over medische instrumenten en hulpmiddelen die in hun praktijk gebruikt worden. Wij werken o.a. al samen met de leverancier van de BladderScan®, Verathon Medical “.

Jelle Miedema van Verathon Medical over Permanente-educatie.nl:  “Als leverancier van medische instrumenten streven wij niet alleen naar kwalitatief hoogstaande instrumenten, maar ook naar een optimale service verlening. E-learning middels Permanente-educatie.nl stelt onze eindgebruikers in staat om op hun gemak en op een tijd dat het hen uitkomt meer te leren over de BladderScan® BVI 3000. Niet alleen kunnen ze leren hoe ze correct het instrument moeten gebruiken maar ook meer achtergrond over waarom er überhaupt een scan gemaakt dient te worden. Aangezien we het in Nederland al snel hebben over meer dan 25.000 verpleegkundigen die met een BladderScan® werken is het internet een geschikt medium voor kennisoverdracht. Wij hopen met een dergelijke ondersteuning ons steentje bij te dragen aan een betere zorg in Nederland. Tevens is service daadwerkelijk een concreet punt waarop je als leverancier je kan onderscheiden van andere potentiële leveranciers. Een goede service is dan ook van cruciaal belang om klanten aan je te binden voor de langere termijn. De kosten van de ontwikkeling van een online klinische les voor Permanente-educatie.nl worden dan al gauw terugverdiend. Het stelt ons in staat om ons duidelijk te differentiëren ten opzichte van onze concurrentie en het stelt daad bij woord dat wij daadwerkelijk een bedrijf zijn dat innoverend bezig is.

 

Permanente-educatie.nl | module BladderScan® BVI 3000

 

————————————————
Noot voor de redactie:

Over AveticaAvetica

Avetica faciliteert online leerprocessen door mensen en kennis te verbinden, waarbij de actieve manier van leren én de innovatieve manier van faciliteren een persoonlijke en zakelijke groei tot gevolg heeft. Met de  open source e-learningsystemen Moodle en Elgg biedt Avetica haar klanten  een krachtige en flexibele leeromgeving aan op internet om de leerprocessen te faciliteren.
Avetica is opgericht in februari 2003 door Arnout Vree en Arnold Vink en heeft haar klanten in het bedrijfsleven, de zorg en in het onderwijs.

Mediacontact Avetica:
Arnold Vink | e-learning & marketing
[T] 087 – 870 6223
[I] www.avetica.nl|www.permanente-educatie.nl
Postbus 5420, 3299 ZG Maasdam | KvK Rotterdam: 24345162

Over  Verathon MedicalVerathon Medical

Verathon®, voorheen Diagnostic Ultrasound Corp., ontwerpt en fabriceert betrouwbare, state-of-the-art medische apparatuur en services, die een betekenisvolle bijdrage levert aan de verbetering van patiëntenzorg in de gezondheidszorg. De BladderScan®  is de standaard  in de zorg voor blaasvolumemetingen.  De Bladderscan® is aanwezig in méér dan 60 landen en wordt gebruikt door vrijal alle  specialismes in het ziekenhuis en wordt daarnaast ook gebruikt in de extramurale zorg. Met de aankoop  januari 2006 van Saturn Biomedical Systems in Vancouver, Canada, introduceerde Verathon®  het GlideScope® Video Laryngoscope (GVL®) merk. Het moederbedrijf van Verathon is gevestigd in Bothell, Washington en heeft meer dan 375 medewerkers wereldwijd. Voor meer informatie bezoekt u: www.verathon.com .

Mediacontact Verathon Medical:
Jelle J. Miedema  Manager Marketing & Sales
VERATHON     MEDICAL      EUROPE    BV
Boerhaaveweg 1 3401 MN IJsselstein  Netherlands
T: +31 (0)30-6870570
I: www.verathon.eu

 Persbericht: Permanente-educatie.nl, gratis e-learning voor zorgverleners

 Pressrelease Permanente-educatie.nl september 10, 2008

Tags

 

Comments are closed.