Ephorus-module voor Moodle

Ephorus, marktleider in plagiaatpreventie, biedt binnen veel gebruikte ELO’s een integratie aan met hun eigen webservices. Voor Moodle zochten zij ook een partner en na een offertetraject is Ephorus met ons een overeenkomst aangegaan.

Maar hoe werkt de module van Ephorus? Studenten en cursisten leveren werkstukken in via de Ephorus-module, de docent ontvangt binnen enkele minuten het werkstuk, automatisch voorzien van de rapportage van Ephorus. De docent hoeft niets extra’s te doen om te achterhalen of de student origineel werk heeft geschreven. In de rapportage staat namelijk precies welke teksten uit de werkstukken van welke sites zijn gekopieerd. Of uit andere werkstukken die al eerder zijn ingeleverd binnen dezelfdeschool/organisatie.

De Ephorus-module, welke grotendeels zal lijken op de opdrachten-module, wordt ontwikkeld voor Moodle 1.8 en 1.9 en zal vrij toegankelijk gedownload kunnen worden. In een speciale Moodle-demonstratieomgeving komt informatie te staan over de installatie en configuratie van de Ephorus-module.

Vanaf 15 september zal de Ephorus-module te gebruiken zijn. Nog even doorwerken voor ons…

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 460 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 460 andere abonnees