Nadert het einde van de studieboeken?

 • Actueel
 • >
 • Nadert het einde van de studieboeken?

Thinkwell noemt het “the next-generation textbook”. Multimediale presentaties, want studieboeken lezen doen studenten amper. Thinkwell heeft een aantal demos op hun site gezet (rechtstreek een voorbeeld linken gaat niet). Ik heb het voorbeeld van het stellen van doelen voor een presentatie bekeken: “Public speaking, defining your speaking purpose” (rechtsonderin het overzicht demo’s). Ik koos juist voor deze demo omdat ik vorige maand het boek “Spreken in het openbaar” had gelezen.

De volgende zaken vallen me op:

 • Ik neig erg om naar de presentator te kijken en niet naar de teksten
 • De teksten zijn volwaardige zinnen, duidelijk en niet al te lang. Maar het zijn ook geen kreten en dat betekent dat ik mijn volle aandacht nodig heb voor het lezen van de zin en dus niet luister naar de presentator.
 • Afwisseling met praktische voorbeelden is sterk en leuk
 • Ik weet van te voren niet hoelang het filmpje duurt… het duurt overigens 8:00 minuten.
 • Het is een flash-filmpje, maar de mogelijkheid om fullscreen te presenteren hebben ze uitgeschakeld
 • De presentatie eindigt vrij abrupt en het laatste frame? Dit is niet de beste blik van de presentator.
 • Ik mis de mogelijkheid om op een Youtube-achtige manier het filmpje te embedden in mijn eigen weblog of ELO.
 • Je kan de filmpjes krijgen op CD, maar dan moet je wel een aparte Thinkwell Flayer dan installeren.

Desalniettemin vind ik het een leuke en goede manier om studenten ook op deze manier iets te leren. Het opnemen van zulke filmpjes is wel een flink karwei, maar dat is het schrijven van een boek ook.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees