Het Exabis e-portfolio voor Moodle

  • Actueel
  • >
  • Het Exabis e-portfolio voor Moodle

Vandaag heb ik voor een klant van ons uit het voortgezet onderwijs het Exabis e-portfolio geïnstalleerd in hun Moodle-omgeving. Tegelijktijd heb ik dit ook gedaan op onze demonstratieomgeving. Ik heb hiervoor een aparte cursus Exabis e-portfolio aangemaakt waar iedereen zelf het e-portfolio kan uitproberen.

Het Exabis e-portfolio ziet er netjes uit. Het werkt met tabbladen en je kan er externe links, bestanden en aantekeningen in kwijt. Wel moet je eerst categorieën hebben aangemaakt waar dan de verschillende items onder gehangen kunnen worden. Als je voor categorieën het woord competenties neerzet (of zelfs veranderd in het Nederlands taalbestand), dan wordt het e-portfolio nog logischer.
Daarnaast is er een optie om informatie over jezelf te geven en kan je exporteren en importeren. Zo kan je direct  ingeleverde Moodle-opdrachten importeren. Dus geen onnodig gedoe met apart uploaden, hoewel dit uiteraard wel kan. Opvallend is dat je kan exporteren in SCORM-formaat. Ik wist niet dat dit al bestond. Je krijgt dan je e-portfolio in ZIP-formaat.

Elke externe link, bestand of aantekening kan je delen met anderen binnen de eigen Moodle-omgeving, je eigen cursus of zelfs met iedereen. Dit laatste is handig om je portfolio aan anderen te laten zien buiten Moodle.

Ik heb een paar eenvoudige zaken in dit e-portfolio geplaatst en deze gedeeld met iedereen via deze externe e-Portfolio-link: .

Moodle zal zelf geen e-portfolio’s gaan bevatten. Het Exabis e-portfolio is daarom een mooie toevoeging en installeren is eenvoudig. Er staat op Moodle Docs een uitgebreide beschrijving van installatie en mogelijkheden.

Ben uiteraard wel benieuwd hoe het gebruikt gaat worden…

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 459 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 459 andere abonnees