Moodle Cursus Ontwerp Model

De afgelopen dagen ben ik bezig geweest met het verfijnen van het Moodle Cursus Ontwerp Model©. Dit model heb ik ontwikkeld om projectmatig een didactisch verantwoorde cursus in Moodle te ontwerpen. Achterliggende principes achter dit model zijn:

  • denken vanuit didactiek en niet vanuit techniek
  • projectmatige aanpak: eerst denken (ontwerpen) en dan realiseren in Moodle

Ik merkte steeds meer bij klanten dat zij Moodle al snel onder de knie hadden, maar moeite hadden om de vertaalslag te maken van hun eigen (offline) cursus naar Moodle. Met het Moodle Cursus Ontwerp Model© heb je een handvat om pragmatisch die vertaalslag te maken. De afgelopen maanden heb ik het model al met klanten uitgeprobeerd en dit is zeer goed bevallen. Ik heb nu veel kenniskaarten toegevoegd over digitale didactiek, leerdoelen formuleren, leerstijlen, tips voor contentontwikkeling, enz.

Ook hebben wij in onze Moodle College een workshop opgenomen over dit model waarin je in twee dagen niet alleen je cursus ontwerp, maar ook een begin maakt met de ontwikkeling van de cursus. Dit is voor mij persoonlijk de leukste workshop die er tussen zit, want hier komen (digitale) didactiek en techniek echt samen.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees