SPAM-bescherming bij aanmelding van Moodle

  • Actueel
  • >
  • SPAM-bescherming bij aanmelding van Moodle

Vanaf versie 1.9.1 van Moodle is de functionaliteit van CAPTCHA ingebouwd. Niet dat ik er last van had, maar de functie om bij het aanvragen van een nieuw account een extra woord te moeten typen, heb ik toch aangezet. In de uitleg van Moodle staat hierover:

Een CAPTCHA is een computer dat het onderscheid kan maken tussen een computer en een mens. CAPTCHAs worden door veel websites gebruikt om misbruik van “bots,” of geautomatiseerde programma’s voor het genereren van spam te voorkomen. Een computerprogramma kan vervormde tekst niet zo goed lezen als een mens dat kan. Daarom kunnen die bots niet navigeren over sites die beschermd zijn door CAPTCHAs.

Je ziet vaak dat hackers en spammers juist op veel gebruikte programma’s de aanval openen. Moodle is dus ook een potentieel slachtoffer. Ik heb op onze demonstratieomgeving Moodle CAPTCHA geconfigureerd. Je kan zelfs het woord laten afspelen als audiobestand. Het enige bijzondere is dat je twee woorden moet invullen, meestal is dit een. Dit zal wel te maken hebben met de strijd tussen mens en computer in het herkennen van woorden.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees