Versie 1.9: Gebruikers in bulk beheren

  • Actueel
  • >
  • Versie 1.9: Gebruikers in bulk beheren

Om gebruikers in Moodle te krijgen was nooit een probleem. Bulk upload, koppeling met LDAP of andere databases. Geen probleem.

Maar hoe krijg je snel een paar honderd gebruikers uit Moodle, bijvoorbeeld om ze niet meer je school zitten? In de nieuwe versie 1.9 van Moodle hebben ze de functie “Gebruikers in bulk beheren” gemaakt. Met allerlei filters zoals laatste inlog, rol of deelname aan specifieke cursus, kan je de gebruikers zo op je scherm toveren en er allerlei acties mee uithalen, zoals verwijderen.

Qua gebruikersbeheer zou ik nu vooral nog willen dat je op het hoogste niveau gebruikers in groepen kunt indelen en die kan toevoegen aan cursussen. Bijvoorbeeld, alle leerlingen van één klas in een groep zetten. Of alle cursisten in één groep. Ben benieuwd in welke versie dat verschijnt.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 451 andere abonnees

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 451 andere abonnees