Vertaalslag blijft lastig

Met een groep docenten ben ik bezig om in een serie trainingen Moodle onder de knie te krijgen. Nu we de basis hebben gehad, hebben de docenten de opdracht gekregen om hun eigen vak in Moodle te vullen, welke direct inzetbaar moet zijn in hun onderwijs. Die vertaalslag blijft lastig.

Wat docenten willen met Moodle, dat weten ze wel. Maar hoe ze dit in Moodle moeten zetten, daarvoor hebben ze toch een voorbeeld nodig. Aan de hand van een concrete leersituatie van een docent verzorging, heb ik ter plekke binnen 10 minuten die vertaalslag gemaakt van hoe ik die leersituatie in Moodle zou aanpakken. Daarna heb ik hen om hun mening gevraagd. Mijn eenvoudige opzet bleek goed aan te sluiten, want veel vakken werden hierna volgens deze indeling opgezet.

Blijk maar weer dat “Good Practices” toch echt nodig zijn om de vertaalslag inzichtelijk te maken. Volgende week zie ik toch alle Moodle-beheerders, en het verzamelen van good practices van Moodle-vakken staat op de agenda.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees