Blog

Moodle 1.9 is nu beschikbaar!

3 maart 2008

Actueel

Hij moest in dit voorjaar uitkomen, en zojuist zag ik dat Moodle versie 1.9 nu (eindelijk) beschikbaar is. Meerdere mensen weten dat blijkbaar, want de download-server is erg slecht bereikbaar. Waarom zou je upgraden naar deze versie? Uiteraard alleen als je de nieuwe functionaliteit wil. De belangrijkste zijn:

  • En total nieuw opgebouwd cijferprogramma (gradebook), welke integratie met andere systemen mogelijk maakt. Leuk te melden is dat dit is gesponsord door de Open Univeriteit van Groot-Brittannië, welke de grootste Moodle-implementatie ter wereld aan het uitvoeren is.
  • Het instellen van Leerdoelen/competenties/eindtermen (outcomes) per cursus en activiteit.
  • Het gebruik van tags (sleutelwoorden/steekwoorden)
  • Flinke verbetering in performance van Moodle. Vooral grotere Moodle-omgevingen zullen hier profijt van hebben.

Deze week ga ik testen of een upgrade problemen geeft, met name met al geinstalleerde blokken en modulen.

Tags

 

Comments are closed.