MCOM werkt voor mij

Vandaag weer samen met een klant diverse e-learningmodule ontworpen met behulp van het Moodle Cursus Ontwerp Model (MCOM). Na mijn uitleg gingen de trainers aan de slag met de gekleurde kaartjes om het ontwerp in Moodle te maken. Dit ging zo vlot dat al snel alle vier de geplande modules in de steigers stonden qua ontwerp. Hoewel niet specifiek hiervoor ontwikkeld, vond een trainer dit model ook handig voor het ontwerpen van offline trainingen. De ontwerpen hebben we daarna in Moodle doorgevoerd.

Een van de principes van MCOM is dat we van grof naar fijn werken. De grove structuur staat nu, volgende keer gaan we gedetailleerd de vier modulen vullen. Het is leuk om te merken dat een praktisch bedoeld model, ook daadwerkelijk zo uitpakt en snel resultaat kan leveren. Daarnaast heb je veel bekijks vanwege de gekleurde kaartjes.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees