Blog

MCOM werkt voor mij

28 januari 2008

Actueel

Vandaag weer samen met een klant diverse e-learningmodule ontworpen met behulp van het Moodle Cursus Ontwerp Model (MCOM). Na mijn uitleg gingen de trainers aan de slag met de gekleurde kaartjes om het ontwerp in Moodle te maken. Dit ging zo vlot dat al snel alle vier de geplande modules in de steigers stonden qua ontwerp. Hoewel niet specifiek hiervoor ontwikkeld, vond een trainer dit model ook handig voor het ontwerpen van offline trainingen. De ontwerpen hebben we daarna in Moodle doorgevoerd.

Een van de principes van MCOM is dat we van grof naar fijn werken. De grove structuur staat nu, volgende keer gaan we gedetailleerd de vier modulen vullen. Het is leuk om te merken dat een praktisch bedoeld model, ook daadwerkelijk zo uitpakt en snel resultaat kan leveren. Daarnaast heb je veel bekijks vanwege de gekleurde kaartjes.

Tags

 

Comments are closed.